Registreer vandaag je

De eerste stap naar succes is een goed gekozen domeinnaam, domeinnaam vastleggen?

Onze domeinnaam prijzen

Extensie Land Prijs
.NL Nederland € 9.95 p/j
.COM Internationaal € 17.00 p/j
.EU Europa € 17.50 p/j
.BE België € 13.50 p/j
.NET Internationaal € 20.95 p/j
.ORG Internationaal € 20.95 p/j

*Staat je gewenste extensie er niet bij? Neem contact met ons op en wij regelen het voor je!

Veegestelde domeinnaam vragen

We willen je graag ondersteunen bij het vastleggen van je domeinnaam, hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn domeinnaam vastleggen?

In veruit de meeste gevallen (extensies) is het voldoende om je gewenste domeinnaam hierboven in te vullen om te controleren of deze nog vrij is. Als de domeinnaam nog vrij te registreren is klik je op “aan winkelwagen toevoegen” en doorloop je de nodige stappen. Nadat alle stappen voldaan zijn en de betaling is afgerond zal de domeinnaam automatisch voor je geregistreerd worden en ontvang je hier natuurlijk een melding van op je aangegeven e-mail adres.

Hoe verhuis ik een domeinnaam

Als je je domeinnaam wil verhuizen naar SmartNext vul je je domeinnaam in in de domeinzoeker. Vervolgens klik je op “transfer een domeinnaam”. Doorloop vervolgens de stappen om je domeinnaam succesvol te verhuizen. Let op: Voor veel extensies heb je een autorisatiecode nodig om je domeinnaam te verhuizen, hiermee toon je aan dat de domeinnaam ook daadwerkelijk jouw eigendom is, deze code kan je aanvragen bij je huidige hosting of domeinnaam partij.

Wat kost een domeinnaam?

De prijzen van de meest geregistreerde domeinnamen bij SmartNext zijn:

.NL – € 9.95 per jaar
.COM – € 17.00 per jaar
.EU – € 17.50 per jaar

Voor een volledige lijst met prijzen, zie onze domeinnaam pagina.

Welke extensie moet ik kiezen voor mijn domeinnaam?

Dat ligt er maar net aan wat je wil. Voor de meeste Nederlandse bedrijven volstaat een .nl domeinnaam, voor de meeste Belgische bedrijven is dat .be.

Wil je internationaal zaken gaan doen is een .com domeinnaam waarschijnlijk vanzelfsprekender maar doe je alleen zaken in Europa dan is de .eu weer aantrekkelijk.

Heb je advies nodig bij je keuze? We helpen je graag verder. Neem contact/contact met ons op.

Wat is een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam is kort en krachtig. Het liefst registreer je natuurlijk je bedrijfsnaam maar dat is niet altijd mogelijk omdat deze al door een ander geregistreerd is. In dat geval is het verstandig om een domeinnaam te registreren die omschrijft wat je doet of welke dienst je levert. Is beide niet meer beschikbaar? Wees dan creatief maar zorg er voor dat de domeinnaam goed uit te spreken is.

Kan ik meerdere domeinnamen registreren voor mijn bedrijf?

Natuurlijk, aan het registreren van een domeinnaam zit geen limiet. Veel bedrijven registreren bijvoorbeeld meerdere domeinnamen om hun merknaam te beschermen of om merknamen van hun producten te beschermen.

Kan ik een domeinnaam registreren om alleen mee te e-mailen?

Ja, dat kan. Wel heb je dan naast je domeinnaam een hostingpakket nodig om je e-mail te kunnen versturen en ontvangen. Vaak volstaat hiervoor het kleinste pakket. Kijk op onze webhosting pagina welke pakketten wij aan u kunnen leveren.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam kan je het beste vergelijken met een roepnaam alleen dan op internet. Zo kan iedereen door gemakkelijk de roepnaam te onthouden jouw website bezoeken in plaats van een ingewikkelde locatie in te moeten typen in de browser.

Deze namen moeten uniek zijn en dit wordt bijgehouden door diverse registrars. Zo is dat voor de .nl domeinnaam SIDN en voor de .com extensie ICANN.

Alle ondersteuning die je nodig hebt

Vragen over domeinnamen? Hulp nodig bij het vastleggen van je domeinnaam of verhuizen van je domeinnaam? Of bijvoorbeeld het aanpassen van je nameservers of DNS? Wij zijn er voor je.